[P] Dovezi recente că putem avea o calitate mai bună a vieţii şi la vârste înaintate

[P] Dovezi recente că putem avea o calitate mai bună a vieţii şi la vârste înaintate

Datele generale demografice arată că, la nivel mondial, numărul persoanelor vârstnice este în continuă creştere, determinând astfel existenţa unor preocupări serioase în satisfacerea multiplelor nevoi în plan financiar, social şi medical.

Lumea ştiinţifică internaţională a fost şi este preocupată în a cerceta fenomenul îmbătrânirii - pentru a descifra mecanismele intime celulare ale acestui proces fiziologic - şi în a găsi modalităţile prin care poate fi încetinit.

Astfel, cardiologul Urban Alehagen şi echipa sa de cercetători de la Universitatea Linköping din Suedia, au realizat un studiu, în 2012, ce a arătat cât de scăzut era nivelul de seleniu în rândul suedezilor vârstnici.

Participanţii la studiu au fost recrutaţi din oraşul Kisa, de aceea studiul a fost denumit KiSel-10 (o combinaţie între numele oraşului, seleniu şi Q10).

Studiul s-a derulat pe 5,2 ani şi a înrolat 443 de persoane, cu vârste între 70 şi 88  de ani.

Dintre aceştia, 221 au primit zilnic 200 mg CoQ10 (Bio-Quinone) şi 200 µg SelenoPrecise (o drojdie organică cu seleniu, patentată, cu absorbţie ridicată în organism: 88,7%), restul placebo.

Concluzia studiului a relevat faptul că cei care au înregistrat cele mai scăzute niveluri de seleniu din sânge au prezentat un risc de 56% mai mare de a muri din cauza bolilor cardiovasculare şi un risc cu 43% mai mare de a muri din alte cauze.

Produsele folosite în studiul KiSel-10 sunt puse pe piaţa din România sub denumirile: BioActiveQ10 GOLD şi Bio-Seleniu.

În prezent, marca oficială de referinţă a ICQA (Asociaţia Internaţională pentru Studiul Coenzimei Q10) este Bio-Quinon, produs documentat în peste 100 de studii ştiinţifice (dintre care 20 de studii analizează absorbţia Bio-Quinon, 60 documentează efectele produsului şi mai mult de 80 au studiat profilul de siguranţă).

De la publicarea studiului KiSel-10 în Jurnalul Internaţional de Cardiologie, au fost efectuate peste 20 de studii de urmărire, în baza datelor originale.

Toate indică coenzima Q10 şi seleniul ca având potenţialul de a îmbunătăţi funcţia inimii şi a reduce riscul de deces din cauze cardiovasculare cu aproximativ 50%.

Astfel, funcţionarea optimizată a inimii contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii vârstnicilor, concomitent cu reducerea nevoii lor de spitalizare.

În concluzie, oamenii în vârstă îşi pot menţine cu uşurinţă vitalitatea şi pot rămâne sănătoşi, într-un mod complet natural, cu ajutorul celor doi nutrienţi esenţiali, coenzima Q10 şi seleniu.

viewscnt