Un nou medicament pentru o boală cu transmitere sexuală a obţinut rezultate pozitive în studiile clinice

Un nou medicament pentru o boală cu transmitere sexuală a obţinut rezultate pozitive în studiile clinice

Un nou medicament dezvoltat de grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK) pentru a trata gonoreea, o boală cu transmitere sexuală, cauzată de o infecţie bacteriană, a obţinut rezultate pozitive în studiile clinice. 

Grupul farmaceutic a anunţat luni că medicamentul gepotidacin, cu administrare orală, a îndeplinit principalul obiectiv al unui studiu clinic de fază 3, în care a fost testată eficacitatea sa în comparaţie cu un tratament existent - ceftriaxonă în combinaţie cu azitromicină.

Rezultatele studiului au arătat că cele două tratamente au înregistrat rate de eficacitate similare, la un profil de siguranţă apropiat.

Medicamentul gepotidacin a fost dezvoltat pentru tratamentul pacienţilor adulţi şi adolescenţi cu gonoree, o boală cu transmitere sexuală provocată de o infecţie bacteriană, ce afectează circa 82 de milioane de oameni anual în fiecare an. Boala creşte riscul de infectare cu HIV.

"Aceste rezultate pozitive demonstrează potenţialul gepotidacin de a oferi o opţiune nouă de tratament oral în faţa creşterii riscului de rezistenţă [la medicamente] şi pentru pacienţii care nu pot lua alte medicamente din cauza alergiilor sau intoleranţei", a declarat vicepreşedintele GSK pentru dezvoltare, Chris Corsico, citat de Reuters.

În cazul în care va fi autorizat, noul medicament va întări portofoliul GSK de tratamente pentru boli infecţioase şi va oferi perspective mai bune de venituri în următorii ani.

Luna trecută, grupul GSK a îmbunătăţit perspectivele financiare pentru următorii ani, estimând să obţină venituri totale de peste 48 de miliarde de dolari la orizontul anului 2031.

viewscnt