Vaccin împotriva noului coronavirus în teste pe animale

Vaccin împotriva noului coronavirus în teste pe animale

Un vaccin împotriva noului coronavirus se află în teste pe animale. O echipă de cercetători din Marea Britanie este printre primele din lume care a început testarea pe şoareci a unui vaccin, pentru a stârpi focarul de coronavirus izbucnit în China şi care s-a răspândit în lumea întreagă.

Cercetătorii de la Imperial College London au spus că obiectivul lor final este să găsească un mod eficient şi sigur de a opri răspândirea tulpinii asemănătoare cu SARS până la sfârşitul anului.

,,Sperăm că în următoarele câteva săptămâni vom putea determina răspunsul pe care îl putem vedea la acei şoareci, la care am testat vaccinul”, a declarat Paul McKay, cercetător la Imperial College London, potrivit Medicalxpress.com.

Oamenii de ştiinţă englezi au spus că nu ştiu exact cât de avansate sunt cercetările altor echipe în acest moment, dar ei cred că sunt primii care fac deja teste pe animale.

Marea Britanie a înregistrat până acum opt ​​cazuri infectate cu coronavirusul din China, denumit oficial “Covid-19” de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), şi a fost obligată să închidă două sucursale ale unui centru medical din sud-estul oraşului Brighton, unde cel puţin doi membri ai personalului s-au dovedit pozitivi.

Un vaccin testat viabil până la sfârşitul acestui an

Producerea unui vaccin este un proces laborios care implică, de obicei, ani întregi de teste pe animale şi studii clinice pe oameni. Autorităţile care se ocupă de reglementare trebuie apoi să se asigure că vaccinul este suficient de sigur şi eficient pentru a fi produs în masă.

Imperial College London speră însă că cercetările asupra coronavirusului SARS în urmă cu aproape două decenii pot grăbi lucrurile.

,,Sperăm să fim primii care avem acest anumit vaccin în studiile clinice umane, şi acesta este probabil scopul nostru personal. Odată ce studiul de faza 1 este finalizat, poate fi demarat un studiu de eficacitate la oameni, care va dura, de asemenea, câteva luni până la final. Deci, poate până la sfârşitul acestui an va exista un vaccin testat viabil, care ar fi potrivit pentru a fi folosit la oameni”, a adăugat McKay.

Câţiva cercetători americani au declarat recent că un vaccin eficient ar putea fi creat în două săptămâni, folosind tehnici avansate.

,,Ştim suficient. Putem face acest lucru. De fapt, putem face un vaccin în laborator în două săptămâni”, a declarat Florian Krammer, profesor de vaccinologie la Icahn School of Medicine din Mount Sinai, New York.

Americanii însă sunt de părere că un vaccin împotriva noului coronavirus ar putea fi disponibil din punct de vedere comercial într-un an.

viewscnt