Studiu: Consumul de pește și fructe de mare mărește fertilitatea cuplurilor

Studiu: Consumul de pește și fructe de mare mărește fertilitatea cuplurilor
iunie 22 13:43 2018
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Cuplurile care mânâncă în mod frecvent pește și fructe de mare au o activitate sexuală mai intensă și au șanse mai mari de a concepe copii față de cuplurile care evită astfel de alimente, arată un studiu realizat în Statele Unite, citat de Reuters.

Cercetătorii au analizat 500 de cupluri din statele Michigan și Texas timp de un an, cărora le-au cerut să menționeze zilnic într-un jurnal consumul de pește sau fructe de mare.

Cuplurile în care ambii parteneri au consumat fructe de mare sau pește au înregistrat o probabilitate mai mare cu 39% de a face sex, arată studiul.

Până la finalul anului, 92% dintre cuplurile care au mâncat pește sau fructe de mare cel puțin de două ori pe săptămână au conceput copii, față de 79% dintre cuplurile care au consumat mai rar astfel de alimente.

“Chiar dacă creșterea activității sexuale ar putea reprezenta un mecanism comportamental ce corelează consumul de alimente provenite din mare cu o rată a fecundității mai mare, acesta nu este singurul mecanism observat”, afirmă unul dintre autorii studiului, Audrey Gaskins, cercetător nutriționist la Harvard T.H. Chan School of Public Health din Boston.

“Credem că această corelație între hrana provenită din mare și fecunditate, independent de activitatea sexuală, ar putea fi generată de o creștere a calității spermei, de funcționarea ciclului menstrual, de calitatea embrionilor, în condițiile în care studii anterioare au indicat astfel de beneficii ca urmare a consumului sporit de pește și de fructe de mare și a aportului de omega-3”, a adăugat el.

Medicii recomandă de obicei persoanelor adulte să mânânce de cel puțin două ori pe săptămnă pește gras – somon, macrou, hering sau ton – cu un conținut ridicat de omega-3, ce reduce riscul de infarct sau accident vascular cerebral.

Totuși, medicii le recomandă femeilor însărcinate să nu consume pește de mai mult de trei ori pe săptămână pentru a evita asimilarea de mercur, ce poate cauza probleme în dezvoltarea fătului.

Totuși, cercetătorii spun că există diferențe mari între diferite specii de pește în ceea ce privește concentrația de mercur sau alte substanțe periculoase.

“Consumul de sardine și de anșoa este recomandat, deoarece sunt pești mici, cu conținut redus de substanțe periculoase. Tonul este mai puțin recomandat, deoarece poate avea un conținut ridicat de mercur”, a menționat Tracey Woodruff, director al programului de sănătate a reproducerii la Universitatea din California, San Francisco.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu