Admitere UMF Cluj: care au fost notele maxime

Admitere UMF Cluj: care au fost notele maxime

Examenul de admitere la studiile de licenţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a avut loc duminică, 23 iulie, iar rezultatele au fost deja afişate pe site-ul universităţii şi la avizierele de la rectorat. Rezultatele finale, după contestaţii, se vor afişa în data de 25 iulie, iar candidaţii declaraţi admişi îşi vor putea confirma locul în perioada 28 iulie - 11 august.

Anul acesta, au concurat 1.567 de candidaţi pentru 680 de locuri la buget şi 370 de locuri cu taxă. Cele mai căutate specializări au fost Medicina - cu 3,2 candidaţi pe un loc la buget şi Radiologia şi Imagistica - cu 3,1 candidaţi pe un loc bugetat.

La Tehnică Dentară concurenţa a fost de 1,8 candidaţi pe un loc bugetat, iar la programele de studii Asistenţă Medicală Generală şi Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare medicală concurenţa a fost de 1,7 candidaţi pe un loc fără taxă.

În total, la Facultatea de Medicină s-au înscris 1.308 candidaţi, iar la Facultăţile de Medicină Dentară şi Farmacie s-au înscris 180, respectiv 78 candidaţi.

Examenul de admitere a constat într-o probă unică, scrisă, în limba română, în sistemul grilă, cu durata de 2 ore.

La programele de studii Medicină, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare Medicală şi Tehnică Dentară, nota cea mai mare a fost 10. La programul de studiu Farmacie, cea mai mare notă a fost 9,91, la Medicină Dentară, 9,79, la Asistenţă Medicală Generală – 9,85, Radiologie şi Imagistică – 9,55, iar la Nutriţie şi Dietetică 9,70.

La programul de studiu Medicină, 5 candidaţi au fost admişi fără concurs, în calitate de olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale.

“A fost un examen dificil pentru că avem un grad de exigenţă crescut, din dorinţa de a ne selecta cei mai buni candidaţi. La universitatea noastră, toate întrebările sunt la prima vedere, diferit faţă de restul universităţilor medicale din ţară. Această selecţie riguroasă îşi arată roadele nu numai pe parcursul facultăţii, dar mai ales la sfârşitul acesteia când absolvenţii noştri au, an de an, cele mai bune rezultate la concursul naţional de rezidenţiat”, a afirmat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF Cluj, citată într-un comunicat al universităţii.

"În acest an am avut tineri candidaţi foarte bine pregătiţi, dintre care unii au trecut examenul cu notă maximă, lucru foarte rar la un examen atât de dificil şi mă bucur să constat că interesul pentru profesiile din domeniul sănătăţii rămâne ridicat. Şi în acest an, concursul de admitere s-a desfăşurat în condiţii impecabile, astfel încât candidaţii să îşi poată concentra atenţia şi emoţiile doar în scop constructiv, la rezolvarea grilelor. Le sunt recunoscătoare colegilor mei care, din nou, s-au mobilizat exemplar. Îi felicit şi le urez mult succes viitorilor noştri studenţi", a completat rectorul universităţii.

Probele scrise au avut loc în spaţii special amenajate, în amfiteatrele universităţii, dar şi la Sala Polivalentă BTArena şi la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, în organizarea concursului de admitere fiind implicate peste 250 de cadre didactice, studenţi şi personal administrativ din cadrul universităţii.

viewscnt