La finalul acestei săptămâni încep Conferinţele AiForRomania, o serie de 5 evenimente regionale ce îşi propun să ofere o imagine clară asupra potenţialului pe care noile tehnologii bazate pe AI îl pot avea în imagistica medicală.
Integrarea inteligenţei artificiale în practica medicală oferă noi oportunităţi, în special în imagistică, unde aplicaţiile AI facilitează diagnosticul, accelerând fluxurile de lucru.
În ultimii ani, numeroase aplicaţii AI şi-au demonstrat utilitatea în interpretarea imaginilor medicale. Ele pot realiza sarcini precum efectuarea automată de măsurători, detectarea de leziuni sau observarea unor detalii subtile, uşurând procesul de diagnostic şi reducând presiunea de pe umerii medicilor.
Conferinţele AiForRomania îşi propun să aducă în prim-plan cele mai recente astfel de tehnologii AI, adoptate şi utilizate în centre medicale majore de pe glob, precum şi perspectivele noi pe care inteligenţa artificială le deschide în imagistică.
Aplicaţii pentru un spectru patologic larg
Participanţii la evenimente vor descoperi şi testa aplicaţii de inteligenţă artificială ce uşurează diagnosticul unui spectru larg de patologii (pulmonare, cerebrale, musculoscheletale sau ale prostatei), scurtând timpii de analiză şi eficientizând fluxurile de lucru.
Dedicată specialiştilor în radiologie din România, seria de conferinţe AiForRomania este totodată un forum exclusivist, unde cei mai importanţi actori în domeniu vor putea să împărtăşească expertiza şi să contribuie la transformării viitorului imagisticii medicale.
Prof. Dr. Ioana Gheonea, medic radiolog cu expertiză în utilizarea AI, va fi coordonatorul ştiinţific al seriei de conferinţe AiForRomania. Printre speakerii invitaţi se vor regăsi figuri marcante din domeniul radiologiei şi specialişti în inteligenţă artificială de la companii importante la nivel global.
Serie de 5 conferinţe regionale
Serie de evenimente începe cu conferinţa de la Craiova, care va avea loc vineri, 16 februarie 2024, la Centrul de Imagistică al Universităţii de Medicină şi Farmacie. Urmează apoi evenimentele similare în Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti.
Accesul la conferinţe este permis pe bază de invitaţie individuală, fiind limitat la un număr restrâns de persoane pentru fiecare eveniment, pentru a crea un mediu propice schimbului de idei şi transferului de cunoştinţe şi pentru a facilita networking-ul eficient.
Partener principal al evenimentului este Supermedical, alături de Rayscape, mediaire, Gleamer şi Barco.
Află mai multe aici.