Dr. Ioana Bianchi, ARPIM, la dezbaterea CANCER SURVIVOR 360 despre proiecte europene dedicate supravieţuitorilor de cancer

Dr. Ioana Bianchi, ARPIM, la dezbaterea CANCER SURVIVOR 360 despre proiecte europene dedicate supravieţuitorilor de cancer

Despre supravieţuitorii de cancer şi proiectele europene care există la ora actuală pentru ei, dar şi despre posibilităţile de implementare în România va vorbi dr. Ioana Bianchi, director relaţii externe în cadrul Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), la cea de-a treia ediţie a dezbaterii Cancer Survivor360, din 6 iunie 2023 de la Palatul Parlamentului.

Numărul supravieţuitorilor de cancer în Europa este de 12 milioane.  ,,Pentru ca şi numărul supravieţuitorilor de cancer din România să crească este necesară o detecţie precoce şi rapidă, pentru a diagnostica cancerul în stadiile iniţiale, şi elaborarea unui "plan de supravieţuire", după finalizarea tratamentului, în cadrul unei echipe multidisciplinare,  incluzând şi implicarea medicului de familie", a declarat pentru 360medical.ro dr. Ioana Bianchi, director relaţii externe ARPIM.

Cum este în prezent accesul pacienţilor români la inovaţie şi cum influenţează politicile de sănatate supravieţuirea pacienţilor oncologici vor arăta speakerii prezenţi la Cancer Survivor360, eveniment care face parte din seria de manifestări 360APT (Acces, Politici, Terapii) şi are ca temă „Speranţă şi reintegrare pentru supravieţuitorii de cancer- de la prevenţie şi diagnosticare timpurie la reintegrare deplină în societate”.

,,Unul dintre cele mai interesante proiecte europene este SmartCare, o iniţiativă de prim plan a Planului European de Combatere a Cancerului, care se traduce prin crearea unei aplicaţii mobile, destinată a îmbunătăţi starea de sănătate şi calitatea vieţii tuturor supravieţuitorilor de cancer din Europa”, a spus dr. Bianchi care va prezenta mai multe informaţii în cadrul dezbaterii.

Proiectul este coordonat de European Cancer Organization (ECO) şi va fi organizat în jurul a 3 axe:

  1. luarea în considerare a nevoilor şi perspectivelor pacienţilor, precum şi a experientelor individuale ;
  2. încurajarea pacienţilor şi oferirea de oportunităţi de a participa la propria lor îngrijire ("self-management")
  3. Îmbunătăţirea relaţiei pacient-medic-asistent medical.

Cea de-a treia ediţie a dezbaterii Cancer Survivor360 va fi transmisă live pe siteul 360medical.ro, pe facebook şi youtube.

Dezbaterea va începe la ora 10 şi va dura până la ora 15.30. Mai multe detalii despre speakerii evenimentului găsiţi în pagina dedicată.

Mai puteţi citi şi

Povestea uimitoare a unei supravieţuitoare de cancer din perspectiva medic-pacientă, la dezbaterea Cancer Survivor360

Prof. dr. Daniel Coriu participă la dezbaterea CANCER SURVIVOR 360

Dr. Loredana Mitran, despre asocierea infecţiei HPV în cancere ORL/OMF la CANCER SURVIVOR 360

A treia ediţie a dezbaterii CANCER SURVIVOR360, organizată în 6 iunie la Palatul Parlamentului

viewscnt