Naşterea în siguranţă la Maternitatea SANADOR

Naşterea în siguranţă la Maternitatea SANADOR

Venirea pe lume a unui copil este un moment plin de bucurie, dar şi de emoţie pentru viitoarea mamă. De aceea, gravidele trebuie să beneficieze de cele mai bune servicii medicale şi de atenţia unui personal medical empatic şi experimentat, pe toată durata sarcinii, în timpul travaliului şi naşterii, dar şi după aceea, în primele zile petrecute alături de nou-născut. Prin urmare, alegerea unei maternităţi moderne, dotată cu aparatură performantă şi cu personal medical foarte bine pregătit este foarte importantă.

La Maternitatea SANADOR, gravidele pot naşte în condiţii de maximă siguranţă şi confort, bebeluşii fiind îngrijiţi cu atenţie pe Secţia de Neonatologie. Nou-născuţii prematuri sau cei cu probleme de sănătate beneficiază de terapiile specifice pe Secţia de Terapie Intensivă Neonatală, dotată cu aparatură performantă, care să le asigure funcţiile vitale şi o dezvoltare armonioasă, dar şi cu personal medical dedicat, pregătit în orice moment să acorde cele mai bune îngrijiri pentru nou-născuţii prematuri.

Evaluarea gravidei înainte de naştere

Înainte de naştere, gravida trebuie să beneficieze de o nouă evaluare completă a stării de sănătate. Astfel, medicul obstetrician care monitorizează sarcina va recomanda analize de sânge, urină şi secreţii vaginale şi va realiza o ultimă ecografie de sarcină, care va indica dacă naşterea poate avea loc pe cale vaginală sau dacă există anumite riscuri care impun o cezariană.

De asemenea, medicul poate solicita şi efectuarea unui test non-stres, care înseamnă monitorizarea frecvenţei cardiace a fătului, pentru a observa din timp dacă există semnale de alarmă, care impun naşterea de urgenţă. Pacientele diagnosticate cu anumite afecţiuni (diabet gestaţional, boli cardiovasculare, hipertensiune arterială, placenta praevia sau preeclampsie) trebuie să fie atent supravegheate şi supuse mai multor teste şi investigaţii medicale, pentru prevenirea complicaţiilor.

Pacientele care aleg Maternitatea SANADOR beneficiază de servicii medicale la cele mai înalte standarde de calitate şi pot să opteze pentru diferite pachete de naştere. Indiferent dacă vor naşte natural sau prin cezariană, viitoarele mămici au acces la Maternitatea SANADOR la un plan complet de monitorizare a sarcinii, de o naştere în siguranţă şi îngrijiri de specialitate foarte bune, precum şi la condiţii excelente de cazare în rezerve single sau duble cu sistem de rooming-in pentru nou-născuţi, dar şi la consiliere pentru alăptare.

Naşterea naturală la Maternitatea SANADOR

Dacă sarcina evoluează normal şi nu apar complicaţii care pun sănătatea mamei sau fătului în pericol, naşterea naturală este cea mai indicată. În timpul travaliului, pacienta trebuie să fie monitorizată cu regularitate de un medic obstetrician sau de o moaşă, pentru a primi sprijinul medical şi moral necesar, dar şi pentru a preveni sau gestiona corespunzător eventuale complicaţii ce pot apărea în tot acest timp.

Naşterea vaginală are multiple avantaje atât pentru mamă, cât şi pentru făt. În prezent, gravidele care aleg să nască natural pot opta pentru o naştere cu anestezie epidurală. Aceasta constă în injectarea unui anestezic în spaţiul epidural al coloanei lombare, astfel încât durerea din timpul contracţiilor şi a naşterii să nu mai fie resimţită. Pacienta rămâne conştientă, este mai relaxată şi cooperează mai bine cu medicul.

La Maternitatea SANADOR, o echipă profesionistă formată din medici, asistente şi anestezişti experimentaţi şi empatici supraveghează toate etapele naşterii şi sprijină pacientele, astfel încât naşterea naturală să decurgă cât mai uşor. Gravidele pot naşte în condiţii de maximă siguranţă în cele trei săli de naştere moderne, aseptice, care compun blocul de naşteri.

Naşterea prin cezariană la maternitatea SANADOR

În unele situaţii, naşterea naturală nu este posibilă sau este contraindicată, iar singura soluţie este naşterea prin cezariană. Cezariana este o intervenţie chirurgicală prin care bebeluşul este extras din uter, printr-o incizie realizată la nivelul abdomenului inferior. Procedura este recomandată în cazuri bine stabilite, cum ar fi, de exemplu, atunci când bebeluşul are o poziţie transversă sau pelviană, în situaţii în care apar anomalii ale placentei ori probleme de alimentare cu sânge sau oxigen a copilului (suferinţă fetală, prolaps de cordon).

De asemenea, dacă mama prezintă preeclampsie ori are anumite afecţiuni, precum diabet zaharat, boli cardiovasculare, probleme de coagulare a sângelui, HIV netratat sau herpes genital, cezariana este cea mai bună alegere. O operaţie anterioară de cezariană poate însemna un risc crescut de rupere a ţesuturilor uterului în caz de naştere naturală, astfel că medicul obstetrician poate recomanda cezariana şi la naşterea următoare.

Cezariana planificată se realizează, de obicei, după săptămâna 39 de sarcină, iar cea de urgenţă se face atunci când medicul consideră că este necesar, astfel încât viaţa mamei şi a fătului să nu fie puse în pericol. Operaţia de cezariană poate fi realizată fie cu anestezie epidurală, fie cu anestezie generală, în funcţie de caz. O astfel de intervenţie este una laborioasă. După extragerea bebeluşului şi placentei, medicul reface toate ţesuturile incizate (uter, muşchi abdominali şi piele) cu ajutorul unor fire resorbabile în interior şi fire clasice sau resorbabile ori capse la exterior. Recuperarea mamei durează câteva săptămâni, interval în care trebuie să evite activităţile care presupun efort fizic intens.

La Maternitatea SANADOR, operaţiile de cezariană sunt efectuate de medici foarte bine pregătiţi şi cu o vastă experienţă, bebeluşii venind pe lume în condiţii de maximă siguranţă.

Îngrijiri medicale de top pentru nou-născuţi

Micuţii care vin pe lume la Maternitatea SANADOR beneficiază de cele mai bune îngrijiri medicale pe Secţia de Neonatologie. Echipa medicală formată din medici empatici şi experimentaţi asigură consulturi interdisciplinare – de pediatrie, ortopedie pediatrică, neurologie pediatrică şi oftalmologie pediatrică. În funcţie de indicaţia medicală, nou-născuţii pot fi evaluaţi şi prin investigaţii imagistice performante – ecografie cardiacă, abdominală sau transfontanelară.

De asemenea, Secţia de Neonatologie a Maternităţii SANADOR asigură screening auditiv şi metabolic pentru nou-născuţi şi supraveghere permanentă, prin linii de gardă. Micuţii care se nasc prematur sau cu diferite probleme de sănătate vor beneficia de tratament pe Secţia de Terapie Intensivă Neonatală, dotată cu echipamente performante, care permit susţinerea şi monitorizarea constantă a funcţiilor vitale.

viewscnt