Zeci de persoane au fost rănite de exploziile din Crevedia, localnici, dar şi pompieri şi poliţişti. Dintre acestea, peste 20 sunt încă internate în unităţi sanitare, din ţară şi din străinătate, iar câteva se află în stare critică, având arsuri pe o mare parte a corpului. Ministrul Sănătăţii a transmis că, pentru pacienţii cu peste 90% suprafaţă corporală arsă, prognosticul rămâne rezervat, chiar dacă starea lor este stabilă.
"Starea este stabilă, dar asta nu înseamnă că prognosticul s-a schimbat. Au peste 90% suprafaţă corporală arsă şi lucrul acesta pune probleme foarte serioase pentru perspectivă", a afirmat miercuri Alexandru Rafila, citat de Agerpres.
Declaraţia a fost făcută după ce ministrul a vizitat pacienţii internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde a discutat şi cu rudele unor pacienţi răniţi în exploziile de la Crevedia.
"Am avut o scurtă discuţie şi cu aparţinătorii câtorva dintre aceşti pacienţi de aici şi de la Bagdasar, să vedem ce probleme au, inclusiv a câtorva dintre pacienţii care sunt transferaţi în străinătate încât să poată să îi însoţească, să aibă cele mai bune condiţii din punct de vedere medical şi din punct de vedere psihologic", a mai spus Alexandru Rafila.
Ultima informare transmisă miercuri de Ministerul Sănătăţii indica faptul că opt pacienţi sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, dintre care trei sunt internaţi la spitale din România, iar cinci la unităţi medicale din străinătate.
În total, 22 de pacienţi internaţi se află în stare medie sau uşoară, din care 11 sunt internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, 6 pacienţi la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni", 3 la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti, unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti.
Până acum au fost externaţi 19 pacienţi, iar doi au decedat. În total, 12 pacienţi au fost transferaţi în străinătate.