Spitalul de copii ridicat de la zero de un ONG a tratat peste 3.500 de pacienţi în primul an de funcţionare

Spitalul de copii ridicat de la zero de un ONG a tratat peste 3.500 de pacienţi în primul an de funcţionare

Spitalul construit la "Marie Curie" de Asociaţia “Dăruieşte Viaţă” cu bani din donaţii a tratat peste 3.500 de pacienţi în primul an de funcţionare, numărul intervenţiilor realizate în noul bloc operator depăşind 4.000.

Datele provin din bilanţul primului an de activitate a noii unităţi medicale, realizată cu sprijinul donatorilor şi al sponsorilor. Unitatea medicală a început să funcţioneze în 16 aprilie 2024, adică exact în urmă cu un an.

Bilanţul a fost prezentat de Asociaţia “Dăruieşte Viaţă” şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie S. Curie” din Bucureşti.

Astfel, în perioada aprilie 2024 - aprilie 2025, peste 3.500 de pacienţi au fost trataţi în noul spital, iar peste 4.000 de intervenţii au fost realizate în noul bloc operator. În secţia de neurochirurgie au fost internaţi 490 de pacienţi, cu 70% mai mult faţă de anul anterior.

În plus, începând cu octombrie 2024, noua infrastructură a permis deschiderea primei linii de gardă pentru pacienţii cu politraumă din Bucureşti.

În Secţia de chirurgie, relocată în noua clădire, au fost trataţi 1.042 de pacienţi, iar Secţia de oncologie - care poate să asigure o abordare multidisciplinară a copilului cu diagnostic oncologic - a tratat peste 100 de pacienţi, atât cazuri aflate în tratament sau observaţie, cât şi cazuri noi.

Spitalul asigură şi echipamente şi tehnologie de ultimă generaţie, dar şi o serie de facilităţi special gândite pentru copii şi părinţi: cinema, un studio radio de unde emite Radio Dăruieşte Viaţă - atât în spital, cât şi online -, grădină indoor, observator astronomic, sală de sport şi spaţii de joacă şi de relaxare.

După inaugurarea noului spital, în noua clădire s-au relocat o parte din secţiile Spitalului de Copii "Marie Curie": oncologie, neurochirurgie, chirurgie, terapie intensivă, precum şi un bloc operator cu 5 săli de operaţie.

"Am construit acest spital cu gândul la pacienţi, la familiile lor şi la cadrele medicale. Am făcut acest lucru împreună cu peste 350.000 de donatori persoane fizice şi peste 8.000 de companii. Ne bucurăm să vedem rezultatele muncii noastre şi echipelor medicale, precum şi impactul pe care îl are în viaţa copiilor cu boli grave. Vorbim despre şanse în plus la viaţă şi condiţii de tratament ca în Europa de Vest ", a declarat Carmen Uscatu, fondatoare “Dăruieşte Viaţă”, citată într-un comunicat al asociaţiei.

În cadrul conferinţei de bilanţ au fost prezentate şi planurile de dezvoltare pentru Campusul Medical Pediatric.

"Ne dorim ca Spitalul 'Marie Curie' să devină primul Campus Medical Pediatric din România şi un reper pentru Europa de Sud-Est şi ştim că doar împreună putem îndeplini acest vis", a afirmat Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruieşte Viaţă.

viewscnt