Centrul de excelenţă în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Spitalul Clinic Sanador a devenit centru de excelenţă şi training acreditat internaţional, a anunţat miercuri reţeaua medicală privată. Astfel, unitatea medicală devine primul centru de excelenţă şi training Corcym din România.
Pentru a primi acest certificat, centrul de excelenţă a trecut prin mai multe inspecţii riguroase, efectuate de o comisie de auditori din Italia, care au examinat atent dotările spitalului şi au asistat la mai multe intervenţii chirurgicale cardiovasculare minim-invazive realizate cu succes de echipa condusă de prof. dr. Victor Costache.
Procesul de audit a implicat o evaluare detaliată a competenţei chirurgilor unităţii medicale, a calităţii serviciilor medicale, a rezultatelor obţinute şi a nivelului de satisfacţie a pacienţilor.
"Acest titlu reprezintă o recunoaştere a eforturilor şi dedicării echipei noastre de chirurgi cardiovasculari şi a întregului personal medical. (...) Suntem mândri să fim primul spital şi prima echipa chirurgicală din România care primeşte această recunoaştere, ce confirmă poziţia noastră în topul serviciilor medicale de înaltă calitate”, a declarat şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic Sanador, prof. dr. Victor Costache.
Centrul de excelenţă în chirurgia cardiovasculară minim-invazivă de la Spitalul Clinic Sanador dispune de primul bloc operator complet digitalizat din România şi are în componenţă medici cu o vastă experienţă şi cu stagii de formare şi perfecţionare în importante centre de excelenţă internaţionale.
Intervenţiile se pot realiza prin minitoracotomie sau prin chirurgie endoscopică, deoarece blocul operator dispune de cele mai avansate echipamente endoscopice 3D şi 4K, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale.
Astfel, în cazurile cu indicaţii în acest sens, intervenţiile chirurgicale pot fi completate cu proceduri de cardiologie intervenţională.
"Spitalul Clinic SANADOR este singurul din România dotat cu două angiografe ultraperformante Philips Azurion 7, de ultimă generaţie, cu ajutorul cărora se realizează proceduri endovasculare avansate, multe efectuate în premieră pentru ţara noastră la SANADOR", a transmis unitatea medicală.
În cadrul Centrului de excelenţă în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Sanador au avut loc în ultimii ani numeroasele intervenţii realizate prin proceduri chirurgicale sau angiografice, multe în premieră pentru România.
Înfiinţat în 2001, Sanador a cunoscut o continuă dezvoltare organică şi deţine în prezent cel mai mare spital clinic multidisciplinar privat din ţară, un centru oncologic complex, clinici, laboratoare de analize medicale şi puncte de recoltare, radiologie şi imagistică medicală de înaltă performanţă, situate în Bucureşti.
Spitalul Clinic Sanador asigură o gamă complexă de servicii medicale, având şi compartiment de primiri urgenţe adulţi şi copii, 21 linii de gardă şi flotă proprie de ambulanţe.