Institutul Cantacuzino va angaja 200 de specialişti până la sfârşitul acestui an, existând un mare interes pentru aceste posturi din partea potenţialilor candidaţi, a declarat joi seară ministrul Apărării, Mihai Fifor, citat de Agerpres.
"Până la finele anului reuşim şi încadrăm 200 de oameni - aici este un efort real. Pentru că este foarte complicat să încadrezi cercetători, medici, biologi, chimişti (...), oameni cu o specializare aparte. Nu găseşti peste tot aşa ceva", a spus Fifor, la Antena 3.
"Un lucru este însă interesant, anume acela că pentru posturile acestea foarte specializate au fost foarte multe solicitări. Oamenii vin, în continuare, atraşi de ceea ce reprezintă Institutul Cantacuzino", a completat el.
Potrivit ministrului, producţia de vaccinuri de la Institutul Cantacuzino se va realiza în alte condiţii decât cele din trecut, când vaccinul gripal era produs într-un spaţiu din subsolul institutului.
Ministerul Apărării a identificat un teren pe care va fi construită o hală modernă, însă este nevoie şi de un transfer de tehnologie în cazul producţiei de vaccinuri.
Recent, ministrul Apărării a declarat că producţia de vaccinuri la Institutul Cantacuzino ar putea fi reluată la finalul anului viitor, într-o unitate de producţie nouă şi în parteneriat cu o mare companie farmaceutică.
În august, ministrul susţinea că autorităţile române sunt în discuţii avansate cu companii recunoscute în domeniu pentru a relua producţia de vaccinuri la Institutul Cantacuzino, estimând, la acea vreme, că în septembrie s-ar putea anunţa un acord de cooperare în acest sens.
Ulterior, ministrul Apărării a precizat că negocierile cu firmele străine privind parteneriatul cu Institutul Cantacuzino nu s-au încheiat încă.
În decembrie 2017, Institutul Cantacuzino a fost transferat de la Ministerul Sănătăţii către Ministerul Apărării Naţionale, în urma unui protocol semnat între cele două ministere. Anterior, institutul s-a aflat în subordinea Ministerului Educaţiei.
Institutul a produs ultima dată vaccinuri în 2013, pierzând licenţa de producţie.