Nereguli descoperite de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în unele spitale din Caraş-Severin

Nereguli descoperite de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în unele spitale din Caraş-Severin

Angajaţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin au efectuat mai multe acţiuni de control la principalele spitale din judeţ, în urma cărora au constatat mai multe deficienţe, precum neconcordanţa între solicitările secţiilor din spitale şi aprovizionarea făcută, au informat luni reprezentanţii instituţiei, citaţi de Agerpres.

Controalele au inclus Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, Spitalul Municipal Caransebeş, Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă, urmând ca verificările să continue la spitalul din Oraviţa.

"Unele dintre spitalele din judeţ stau bine, altele rău, din punct de vedere financiar. Din punctul meu de vedere, spitalizarea de zi trebuie introdusă în mentalitatea medicilor şi a asiguraţilor, ca şi numărul de zile de spitalizare continuă", a spuspreşedintele-director general al CJAS Caraş-Severin, Nicolae Drăgan.

Şeful instituţiei consideră că există o durată optimă de spitalizare, a cărei depăşire generează creşterea cheltuielilor, iar sumele decontate de la nivelul CJAS nu le acoperă integral.

"De aceea trebuie o mai mare atenţie din partea managerilor. Ştim că Spitalul Judeţean preia toate cazurile dificile, dar trebuie să folosim şi spitalizarea de zi", a afirmat Drăgan.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a fost sancţionat cu avertisment în urma crizei anestezicului înregistrat săptămâna trecută, potrivit oficialului.

Printre noutăţile care le-au fost aduse la cunoştinţă medicilor din spitale a fost şi faptul că în cazul în care nu eliberează reţete la finalul consultului sau al externării pot fi sancţionaţi cu câte 200 lei pentru fiecare caz.

În cazul în care pacientul are o pensie sub 990 lei, potrivit legislaţiei, medicul nu va putea să prescrie reţete compensate 90%, situaţie în care va trimite bolnavul la medicul de familie.

viewscnt