Statele Unite riscă să se confrunte cu o criză tot mai mare de chirurgi

Statele Unite riscă să se confrunte cu o criză tot mai mare de chirurgi

Criza de chirurgi din Statele Unite riscă să se înrăutăţească în următorii ani, în condiţiile în care numărul de noi practicieni care intră pe piaţa muncii nu este suficient pentru a ţine pasul cu creşterea populaţiei, arată un studiu citat de Reuters.

Cercetătorii estimează criza de chirurgi pe baza previziunilor legate de creşterea populaţiei din SUA până în 2050 şi a evoluţiei numărului de absolvenţi ai şcolilor de medicină din ţară.

Potrivit studiului, în 2050, Statele Unite vor înregistra un deficit de 7.047 de chirurgi, mult peste numărul estimat anterior, de 6.000 de chirurgi.

"Medici importanţi au prezis de peste un deceniu că ne aşteaptă o criză de chirurgi. Efectul lipsei unui număr suficient de chirurgi este creşterea timpului de aşteptare pentru pacienţi", a afirmat doctorul Christopher Ellison, de la Colegiul de medicină al Universităţii din Ohio.

Potrivit cercetătorilor, este nevoie de un raport de 7,5 chirurgi la 100.000 de locuitori pentru ca populaţia să aibă un nivel acceptabil al accesului la servicii chirurgicale.

Totuşi, numărul de chirurgi este în creştere în Statele Unite, dar într-un ritm insuficient pentru a ţine pasul cu rata de creştere a populaţiei.

Însă autorii studiului subliniază că această criză de chirurgi ar putea fi chiar mai mare dacă se ia în calcul şi îmbătrânirea populaţiei, ceea ce înseamnă o creştere a nevoii de servicii de chirurgie, deoarece persoanele în vârstă au probleme mai mari de sănătate.

Zonele în care criza chirurgilor se va resimţi cel mai intens sunt cele rurale, aflate de distanţă mare de o metropolă, deoarece chirurgii sunt atraşi de marile oraşe, potrivit studiului.

viewscnt