Încă doi români au beneficiat de transplant de organe de la un donator din Bulgaria

Încă doi români au beneficiat de transplant de organe de la un donator din Bulgaria
noiembrie 25 17:31 2021
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

Încă doi români au beneficiat de transplant de organe de la un donator din Bulgaria, după semnarea unui acord de colaborare între agențiile care se ocupă de transplant de la București și Sofia. 

Astfel, un tânăr de 18 ani şi un alt pacient de 59 de ani au primit şansa pentru un transplant renal datorită generozităţii unei familii din Bulgaria.

“Mulţumită gestului plin de umanitate al familiei unui donator aflat în moarte cerebrală la UniHospital din Panaghiuriște, Bulgaria, şi eforturilor susţinute ale echipelor medicale din cele două ţări, viaţa a fost predată, precum o ştafetă, de la un cetăţean bulgar către doi români. Când vorbim de a salva o viaţă, nu există graniţe sau constrângeri de naţionalitate, iar transplantul este activitatea care ne demonstrează cel mai bine acest deziderat”,a  anunțat joi Agenția Națională de Transplant (ANT).

Echipa de chirurgi de la Institutul Clinic Fundeni, formată din dr. Vlad Olaru şi dr. Lucas Discălicău, s-a deplasat în 23 noiembrie în Bulgaria pentru prelevarea rinichilor de la un donator bulgar aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a fost de acord cu donarea de organe.

Astfel, la Centrul de Transplant Renal al IC Fundeni, cei doi pacienți au fost salvaţi în urma intervenţiilor de transplant renal realizate cu succes de echipele de chirurgi conduse de dr. Cătălin Baston şi dr. Costin Gîngu.

Primul transplant a fost efectuat în România cu organe prelevate de la un donator din Bulgaria în 11 noiembrie.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu