Ultimul bilanț al coronavirusului din China: 910 decese și peste 40.000 de persoane infectate

Ultimul bilanț al coronavirusului din China: 910 decese și peste 40.000 de persoane infectate
februarie 10 09:57 2020
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Bilanțul noului coronavirus din China s-a agravat semnificativ în ultima zi, până luni fiind raportate oficial 910 decese și peste 40.500 de cazuri de îmbolnăvire. 

Număul de decese l-a depășit oficial încă de duminică pe cel înregistrat din cauza virusului SARS (sindromul respirator acut sever) în întreaga perioadă în care a fost activ – 2002-2003.

SARS a infectat 8.098 de persoane și a provocat 774 de decese în timpul pandemiei care s-a extins începând din Asia și a afectat 37 de state în 2002 și 2003.

Sâmbătă, autoritățile Statelor Unite au anunțat că un cetățean american în vârstă de 60 de ani a murit la un spital din Wuhan în 6 februarie, fiind confirmat cu noul coronavirus.

De asemenea, autoritățile din Franța au anunțat că cinci turiști britanici cazați la o pensiune din Alpii francezi au fost confirmați cu noul coronavirus, sursa probasbilă a infecției fiind unul dintre ei, care a călătorit anterior în Singapore.

EXTINDERE ÎN AFARA CHINEI

În afara Chinei, infecția cu noul virus a fost confirmată în continuare în 25 țări: Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Taiwan, Malaezia, Singapore, Australia, Franța, Vietnam, Cambodgia, Nepal, Canada, Sri Lanka, Germania, Finlanda, Emiratele Arabe Unite, Filipine, Italia, India, Suedia, Marea Britanie, Spania, Rusia și Belgia.

În Europa, 36 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în 8 state: Germania (14), Franța (11), Marea Britanie (3), Italia (3), Spania (2), Finlanda (1), Suedia (1) și Belgia (1).

Au fost raportate cazuri de transmisie a virusului de la om la om în Coreea de Sud, Germania, Vietnam, Japonia, Singapore, Thailanda și SUA, iar primul și singurul deces în afara Chinei a fost raportat oficial în Filipine săptămâna trecută.

SURSA INFECȚIEI

Analiza genomică realizată de experți a relevat că noul coronavirus din China provine de la lilieci, ca și SARS și MERS, fiind transmis la om printr-o gazdă intermediară.

Vineri, cercetătorii de la Universitatea Agricolă a Chinei de Sud au anunțat, în urma unui studiu, că noul coronavirus a fost transmis de la lilieci la oameni prin intermediul pangolinului, singurul mamifer cu solzi din lume, care a servit drept gazdă intermediară.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu