Acționarii MedLife au aprobat majorarea cu 10 milioane euro a unei linii de credit de la BCR, în vederea unor noi achiziții

Acționarii MedLife au aprobat majorarea cu 10 milioane euro a unei linii de credit de la BCR, în vederea unor noi achiziții MedLife
octombrie 09 15:54 2018
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Acționarii companiei private de servicii medicale MedLife, controlată de familia Marcu, au aprobat, într-o ședință extraordinară desfășurată marți, extinderea unei linii de credit de la BCR cu 10 milioane euro, până la 80 milioane euro, în principal pentru noi achiziții, arată hotărârile adunării generale a acționarilor din 8 octombrie, transmise Bursei de Valori București (BVB).

Astfel, acționarii companiei au aprobat “autorizarea Consiliului de Administrație al Societății pentru a negocia cu Banca Comercială Română S.A. (…) prelungirea duratei de rambursare, rearanjarea termenilor și condițiilor aferente, refinanțarea  facilităților existente și majorarea limitei de credit, până la un prag maximal de 80 milioane euro, precum și termenii și condițiile contractelor de ipotecă prin care se vor garanta obligațiile de rambursare ale finanțării, în ceea ce privește Contractul de facilitate de Credit încheiat la data de 2 martie 2016”, arată decizia AGA.

Majorarea liniei de finanțare are ca scop, “printre altele, de a achiziționa acțiuni / părți sociale în societăți noi, precum și pentru achiziții suplimentare de acțiuni / părți sociale în societățile grupului”.

Conducerea MedLife mai solicitase acționarilor să aprobe autorizarea cumpărării, de către companie, a unui număr maxim de 868.000 acțiuni proprii, pentru o perioada maximă de 18 luni, la un preț pe acțiune cuprins între 10 RON și 50 RON.

Acțiunile cumpărate de către companie urmau să fie oferite foștilor sau actualilor membri ai conducerii sau foștilor sau actualilor angajați ai grupului, potrivit convocatorului publicat în august.

Acest punct nu se regăsește pe lista celor aprobate de acționari în ședința AGA de marți.

În primul semestru din 2018, MedLife a preluat trei operatori medicali, respectiv clinicile și spitalul Polisano, Ghencea Medical Center și Solomed Group.

La finalul lunii septembrie, MedLife a inaugurat prima hyperclinică din Oradea, în urma unei investiții de 1,2 milioane euro, și a preluat centrul Transilvania Imagistica din același oraș.

Recent, compania MedLife și alte două firme pe care le controlează au fost sancționate de Consiliul Concurenței cu amenzi în valoare totală de 865.120 lei (186.000 euro) pentru nereguli în piața serviciilor de prelevare, procesare si stocare de celule stem.

MedLife a înregistrat în prima jumătate a acestui an o cifră de afaceri de 373,5 milioane lei (80,3 milioane euro), în creștere cu 24,1% față de aceeași perioadă din 2017, însă profitul net a scăzut cu 5,1%, la 6,07 milioane lei, potrivit raportului financiar al grupului.

Compania MedLife este listată la Bursa de Valori București (BVB) și are o valoare totală de piață de 598 milioane lei (128 milioane euro), calculat la ultimul preț de închidere a ședinței bursiere.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu