Rata de infectare cu coronavirus în rândul pacienților cu cancer din Wuhan, dublă față de rata raportată la populația generală

Rata de infectare cu coronavirus în rândul pacienților cu cancer din Wuhan, dublă față de rata raportată la populația generală
martie 26 11:26 2020
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Rata de infectare cu coronavirus în rândul pacienților cu cancer din Wuhan a fost dublă față de rata raportată la populația generală, principalul motiv sugerat fiind nevoia pacienților de a face vizite la spital în perioada de vârf epidemic, arată un studiu realizat de o echipă de cercetători chinezi.

“Pacienții cu cancer sunt o populație la risc și va exista un impact asupra perspectivelor de control al bolii din cauza acestei pandemii”, a declarat dr. Melvin L. K. Chua de la Spitalul Zhongnan al Universității din Wuhan, citat de Reuters.

Dr. Chua și colegii săi au analizat registrele medicale privind 1.524 de pacienți cu cancer care s-au prezentat la Spitalul Zhongnan și au descoperit că 12 (0,79%) dintre ei s-au infectat cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Spre comparație, rata totală de infectare a populației din orașul Wuhan, în aceeași perioadă, a fost de 0,37%.

“Poate cel mai interesant rezultat a fost cel privind factorii asociați cu riscul mai mare de Covid-19 la pacienții cu cancer. Anticipam că tratamentul a fost cel mai important factor, din cauza efectelor imunosupresoare, dar în mod surprinzător vizitele recurente la spital au fost principalul factor”, a explicat dr. Chua.

Autorii studiului recomandă reducerea vizitelor la spital în perioada pandemiei de coronavirus și implementarea unor măsuri de reducere a riscului de infecție la pacienții cu cancer.

Potrivit studiului, riscul de infectare cu coronavirus a fost de 2,3 ori mai mare la pacienții cu cancer din Wuhan decât la populația generală.

Dintre cele 12 persoane cu cancer infectate cu SARS-CoV-2, 7 aveau cancer pulmnar fără celule mici (NSCLC), iar 5 erau în tratament cu chimioterapie sau radioterapie.  Până în 10 martie, 3 pacienți (25%) au murit, iar 6 au fost externați, fiind considerați vindecați de Covid-19.

Studiul a fost prezentat săptămâna aceasta în publicația științifică JAMA Oncology.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

1 Comentariu

Adaugă un comentariu